Viikonloppu mennyt paikkoja laitellessa ja telkkua töllötellessä. Järjestelyn, siivoamisen ja korjailujen  lomassa ehdin käydä naapurissakin syömässä uusia perunoita ja silliä. Olin iloinen kutsusta, vaikka ei niin kauhen läheisiä ollakaan enkä tiedä haluanko päästää heitä kauhean lähelle. En ole tottunut sellaiseen. Mutta tuntui hyvältä juhlistaa juhannusta edes jotenkin. Kyllä uudet perunat ja grilliruoka kuuluu keskikesänjuhlaan.

Olen nukkunut aika huonosti ja nähnyt pari painajaistakin. Luulen, että se johtuu tästä muutosta ja loman alkamisesta. Töissä vedettiin niin täysillä ennen lomalle lähtöä ja niistä fiiliksistä eroonpääseminen ei käy nappia painamalla.

Unet ovat olleet todella kummallisia ja ahdistavia. Yhtenä yönä heräsin ihan hiestä märkänä ja hetken kuvittelin, että joku oli kanssani talossa. No aamulla huomasin, että yhden kirjahyllyn taso oli pettänyt ja siinä olevat tavarat olivat lattialla. Harmitti vähän, kun lapsena saamani posliininuken pää oli hajonnut siinä rysäyksessä. Nukke oli ihan lemppari pienenä, mutta en tiedä viitsinkö sitä enää säilyttää. Ajattelin muutenkin vähän muuttaa sisustustyyliä vähän pelkistetympään. Olen ollut vähän sellainen hamstraaja, mutta ehkä olisi jo aika luopua krääsästä. Olenkin varannut kirppispöydän ja rekin, jonka avulla pääsen osasta kamasta eroon. Jäljelle jääneet laitan vaikka pelastusarmeijalle.

Olen käynyt vintillä vähän tutkiskelemassa äidin vanhoja tavaroita, mutta en taaskaan saanut niistä otetta. Ehkä pitäisi antaa niiden nyt olla ja keskittyä alakerran laittoon. Yhden lampunjalan kannoin alas ja ajattelin puhdistaa sen. Jalka kyllä kaipaa uutta varjostinta, mutta eiköhän niitä ole aika helppo löytää melkein mistä kaupasta vaan. Toivottavsti en ehdi hajottaa sitä, ennen kuin saan varjostimen ostettua.